TIL O‘RGATISHDA TINGLAB TUSHUNISH KO‘NIKMASINING AHAMIYATI VA UNING SHAKLLANTIRISH BOSQICHLARI - Ro‘ziqulova Sevinch Abror qizi (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktab darsliklarida tinglab tushunish ko‘nikmalarini rivojlantirishning ahamiyati, metodlari va yondashuvlari tahlil qilinadi. Maqolada tinglab tushunishni shakllantirish uchun takrorlash mashqlari, sinonim va antonim so‘zlar ustida ishlash, shuningdek, xorijiy mamlakatlardagi samarali metodlar haqida ham so‘z boradi. Rivojlangan davlatlar tajribasiga murojaat qilinib, tinglab tushunish ko‘nikmalarini mustahkamlashda faol eshitish, tanqidiy fikrlash va mustaqil tahlil qilish ko‘nikmalarining muhimligi ko‘rsatib o‘tiladi. Shu bilan birga, o‘zbek tilidagi tinglab tushunish jarayonida uchraydigan asosiy muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari yoritilgan.