MILLIY QADRIYATLARIMIZNING TARBIYADAGI O‘RNI - Quvondiqov Rustam (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada O‘zbekiston xalqining boy madaniy merosi, urf-odatlari, an’analari, milliy qadriyatlari tarbiya jarayonida qanday o‘rin tutishi yoritilgan. Milliy qadriyatlar yosh avlodga milliy o‘zlikni anglash, Vatanga sadoqat, hurmat, insof, vatanparvarlik va mehnatsevarlik kabi fazilatlarni singdirishda muhim vosita hisoblanadi. Maqolada ayniqsa oilaviy tarbiya, maktab ta’limi va mahalla institutining bu boradagi roli misollar asosida tahlil qilinadi. Shuningdek, globallashuv sharoitida milliy qadriyatlarga tahdid soluvchi omillar va ularga qarshi kurashishning ma’naviy-ma’rifiy yo‘llari ko‘rib chiqilgan.