TARBIYA VA OʻQITISH UYGʻUNLIGIDA TAʼLIMGA ZAMONAVIY YONDASHUV - Narziqulova Nigora Botir qizi (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada tarbiya va oʻqitish jarayonining oʻzaro uygʻunligi va bu uygʻunlik asosida taʼlimga zamonaviy yondashuvlarning ahamiyati yoritilgan. Ta’lim tizimidagi integrativ, kompetensiyaviy va shaxsga yo‘naltirilgan yondashuvlar orqali o‘quvchilarda bilim olish bilan birga axloqiy, ijtimoiy va estetik qadriyatlarni shakllantirishning dolzarb jihatlari tahlil qilingan. Maqolada ilg‘or xorijiy va mahalliy tajribalar, shuningdek, ta’limda tarbiyaning o‘rni bo‘yicha metodologik qarashlar ko‘rib chiqiladi.