ISPAN TILIDA SO`ZLASHUV KOMPETENSIYALARINI RIVOJLANTIRISH METODOLOGIYASI - Tashniyozova Shoira Xolmuradovna (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada ispan tilida so‘zlashuv kompetensiyalarini shakllantirish va rivojlantirishning metodologik asoslari tahlil qilinadi. Ispan tili o‘zining fonetik boyligi, grammatik shakllari va madaniy mazmuni jihatdan muloqotga yo‘naltirilgan til bo‘lgani uchun uni o‘rgatishda kommunikativ yondashuv, interfaol metodlar, vaziyatli muloqot texnikalari va multimodal vositalardan foydalanish zarurati asoslab beriladi. Mavzuda til kompetensiyalarini bosqichma-bosqich shakllantirish, real hayotiy kontekstlar bilan bog‘lash hamda madaniyatlararo muloqotni rag‘batlantirishga oid metodik tavsiyalar keltirilgan.