“XAMSA”LARNING TO’RTINCHI DOSTONLARIDA YOR TIMSOLINING QIYOSIY TAHLILI - Fayzullayeva Gulnoza Abdijabborovna (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya.Maqolada Sharq adabiyoti durdonalaridan bo‘lgan Nizomiy Ganjaviy va Alisher Navoiy “Xamsa” to‘plamlarining to‘rtinchi dostonlarida — “Haft Paykar” va “Sab’ai Sayyor”da yor timsolining badiiy va ramziy talqini o‘rganiladi. Qiyosiy tahlil orqali yor obrazining g‘oyaviy-badiiy o‘rni, uning insoniy fazilatlar, axloqiy tarbiya va ruhiy poklanishdagi ahamiyati aniqlanadi. Yor timsolining ranglar va ramzlar orqali ifodalanishi ham tahlil qilinadi.