QUR’ONNI TUSHUNISHDA SIYRAT ILMINING AHAMIYATI - Mo‘minov Muhammaddiyor (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya (O‘zbekcha): Ushbu maqola Qur’onni to‘g‘ri anglashda siyrat ilmining tutgan oʻrnini yoritadi. Unda Muhammad sallallohu alayhi vasallamning siyrati orqali oyatlarning mazmuni, tafsirga yondashuv va hayotiy talqinlar ilmiy asosda ko‘rib chiqiladi. Maqolada siyrat va tarix munosabati, islom ilmlari rivojida siyratning roli, shuningdek, uni fiqhiy yondashuv bilan oʻrganish zarurati bayon etiladi. Natijada Qur’onni siyrat asosida talqin qilishning jamiyatdagi axloqiy, ma’naviy va ilmiy ahamiyati tahlil qilinadi.