TASVIRIY SAN’ATDA MANZARA JANRI INQILOBI - Abdumuminov Sidiqbek Mirzabahrom o’g’li (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Tasviriy san’atda manzara janri, tabiiy go’zallikni aks ettiruvchi asarlarni yaratish orqali, san’atkorlarning ijodida muhim o’rin egallaydi. Manzara janrining inqilobi esa, bu janrning rivojlanishi va yangi uslublar, texnikalar bilan boyitilishi jarayonidir. Ushbu maqolada manzara janrida ijod qilgan ba’zi mashhur rassomlar va ularning inqilobiy hissalari haqida so’z yuritamiz.