MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA VA OILADA BOLALARGA AXLOQIY TARBIYA BERISHDA MILLIY URF-ODATLARIMIZNI SINGDIRISH - Nargizaxon Ahmadjonova (PEDAGOGS, 2025)
Maktabgacha ta’lim tashkilotlarida va oilada bolalarga axloqiy tarbiya berish jarayonida milliy urf-odatlarimizni singdirish muhim ahamiyat kasb etadi. Milliy qadriyatlar, urf-odatlar va an’analar bolalarning dunyoqarashi, xulq-atvori va ma’naviy kamoloti shakllanishida asosiy omillardan biri hisoblanadi. Ushbu maqolada oilada va maktabgacha ta’lim tashkilotlarida axloqiy tarbiyaning o‘rni, uning shakllari va usullari, shuningdek, milliy qadriyatlarning bolalar ongiga ta’siri ilmiy-nazariy hamda amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy ta’lim texnologiyalaridan foydalanish orqali milliy axloqiy tarbiyani shakllantirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi.