BOSHLANG’ICH SINF O’QUVCHILARIDA KREATIV FIKRLASHNI SHAKLLANTIRISH - Baxritdinova Dilobar Zaynitdinovna; Karimova Lobar Lutfulloyevna (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada boshlangʻich sinf o‘quvchilarida kreativ fikrlashni shakllantirishning nazariy asoslari, metodik yondashuvlari va amaliy ahamiyati yoritilgan. Shunindek kreativ fikrlash tushunchasi, uning komponentlari hamda zamonaviy ta’limdagi o‘rnini tahlil qilinishi, boshlang’ich sinf o’quvchilarda kreativ (ijodiy) fikrlashni shakllantirishning psixologik-pedagogik asoslari haqida ma’lumotlar berilgan.