BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIGA TABIATDAGI MAVSUMIY O‘ZGARISHLARNI O‘RGATISH METODIKASI - Tolibjonova Farzona (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilariga tabiatdagi mavsumiy o‘zgarishlarni o‘rgatishning ahamiyati va metodik asoslari yoritilgan. Fasllar orqali o‘quvchilarda atrof-muhitni kuzatish, sabab-oqibat bog‘liqliklarini tushunish, ekologik ong va estetik did shakllantiriladi. Maqolada kuzatuv, rasm, rol o‘yinlari, ijodiy topshiriqlar kabi samarali metodlar tavsiflanadi.