AMIR TEMUR QO’SHINIDAGI MA’NAVIY MUHIT. TEMIR INTIZOM: JAZO TURLARI - Saydullayeva Iroda (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya.Ushbu maqolada Amir Temurning harbiy qoʻshinidagi ma’naviy muhit, intizomiy tartib va jazo tizimi chuqur yoritilgan. Sohibqironning harbiy yurishlari faqat kuch bilan emas, balki askarlarning ichki tarbiyasi, axloqiy yetukligi va sadoqati bilan muvaffaqiyatli boʻlganligi dalillar bilan ko‘rsatilgan. Maqolada “Temur Tuzuklari”, Sharafuddin Ali Yazdiy va Ibn Arabshoh kabi muhim manbalar orqali Temurning harbiy va siyosiy qarashlari yoritilib, adolat, jasorat va insonparvarlik tamoyillariga asoslangan boshqaruv falsafasi tahlil qilingan. Shuningdek, intizomiy jazo turlarining adolatli va ogohlantiruvchi ta’siri, Temurning jasorat bilan bir qatorda muruvvatli siyosati asoslab berilgan.