OLIY TA’LIM MUHITIDA TALABALARNING PSIXOLOGIK MOSLASHUVI: MUAMMOLAR, QONUNIYATLAR VA SAMARALI KO’NIKMA SHAKLLANTIRISH STRATEGIYALARI - Jabborova Musharraf (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada oliy ta’lim tizimida tahsil olayotgan talabalarning yangi o‘quv va ijtimoiy muhitga moslashuvi jarayoni psixologik nuqtai nazardan tahlil etilgan. Psixologik moslashuv tushunchasi, unga ta’sir etuvchi omillar, uchrashi mumkin bo‘lgan muammolar hamda bu muammolarni bartaraf etish yo‘llari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, talabalarni ruhiy-psixologik jihatdan qo‘llab-quvvatlashning samarali mexanizmlari, amaliy chora-tadbirlari haqida takliflar bildirilgan. Maqola oliy ta’lim muassasalarida talabalarning psixologik farovonligini ta’minlashga qaratilgan ilmiy va amaliy ahamiyatga ega.