O’ZBEK TILIDA POLISEMANTIK FRAZEOLOGIZMLARNING LINGVOMADANIY TADQIQI - Abdumusayeva Zilola (PEDAGOGS, 2025)
Anotatsiya: Ushbu tadqiqotda o‘zbek tilidagi polisemantik frazeologizmlarning lingvomadaniy jihatlari o‘rganilgan. Frazeologik birliklarning ko‘p ma’nolilik xususiyati, ularning xalqning milliy mentaliteti, qadriyatlari va tarixiy-madaniy tajribasi bilan bog‘liqligi tahlil qilingan. Tadqiqotda polisemantik frazeologizmlarning nutqdagi qo‘llanishi, ularning madaniy kod sifatidagi o‘rni va boshqa tillardagi (ingliz va rus) mos birliklar bilan qiyosiy tahlili yoritilgan. Olingan natijalar lingvomadaniyatshunoslik, tarjima nazariyasi va frazeologiya sohalarida ilmiy va amaliy ahamiyatga ega.