O‘ZBEK TILI SEMANTIK ANALIZATORIDA POLIFUNKSIONAL SO‘ZLARNING O‘RGANILISHI - Usmonova Shahnoza Alisher qizi (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada tilshunoslikdagi polifunksionallik hodisasi nazariy jihatdan ko‘rib chiqiladi. Maqolada o’zbek tili semantik analizatorlarida polifunksional so’zlarni lingvistik modellashtirishning dolzarbligi, yechimini kutayotgan muammolari va ularni hal etish yo’llari ko’rib chiqiladi. Polifunksionallikning o’zbek tili tahliliga ta’siri, mavjud yondashuvlar va kelgusidagi tadqiqotlar uchun yo’nalishlar muhokama qilinadi.