BARQAROR RAQAMLI BOSHQARUV VA YASHIL IQTISODIYOT: EKOLOGIK FISKAL SIYOSATGA RAQAMLI YONDASHUV - Mashrabaliyev Ibroximbek Mashrabaliyevich (PEDAGOGS, 2025)
Аnnоtаtsiyа: Mazkur tezisda raqamli texnologiyalar yordamida ekologik fiskal siyosatni shakllantirish va u orqali barqaror yashil iqtisodiyotga erishish masalalari yoritiladi. Yashil soliqlar, ESG indikatorlari, elektron hukumatda ekologik mezonlarning integratsiyasi masalalari xalqaro tajriba asosida tahlil qilinadi. Estoniya, Daniya va Koreya Respublikasi misolida davlat fiskal siyosatining raqamli-eko transformatsiyasi ko‘rib chiqiladi.