USING READING STRATEGIES IN CLASSROOM TEACHING ENVIRONMENT AT ACADEMIC LYCEUMS - Samandarov Jasurbek Javlonbekovich (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada akademik litsey o‘quvchilarining o‘qish ko‘nikmalarini rivojlantirishda o‘qish strategiyalarining ahamiyati yoritilgan. O‘qish strategiyalari o‘quvchilarga murakkab matnlarni tushunish, tahlil qilish va o‘z fikrlarini ifodalashda yordam beradi. Maqolada kognitiv, metakognitiv va ijtimoiy-affektiv strategiyalar turlari ko‘rib chiqilgan, ularning sinfda qo‘llanilishi, o‘qituvchining roli, mavjud muammolar va yechimlar tahlil etilgan. Shuningdek, real misollar, amaliy mashg‘ulotlar va tavsiyalar asosida maqola boyitilgan. Ushbu tadqiqot akademik litseylarda o‘quvchilarning mustaqil fikrlashini rivojlantirish va yuqori natijalarga erishishida foydali bo‘lishi mumkin.