AYOLLAR REPRODUKTIV SALOMATLIGI: MUAMMOLARI ULARNING YECHIMLARI VA PROFILAKTIKASI - Durdona Otamuratova Umar qizi (PEDAGOGS, 2025)
Mazkur maqolada ayollar reproduktiv salomatligi bilan bog‘liq muammolar, ularning ijtimoiy va tibbiy omillari hamda samarali yechim yo‘llari yoritiladi. Reproduktiv salomatlik nafaqat ayollarning sog‘lom hayoti, balki kelajak avlodning genofondini saqlashda ham muhim ahamiyat kasb etadi. Tadqiqotda reproduktiv muammolarning asosiy sabablari sifatida gormonal buzilishlar, infeksion kasalliklar, erta nikoh, stress, noto‘g‘ri ovqatlanish va ekologik omillar tahlil qilinadi. Shuningdek, ularni bartaraf etishda zamonaviy davolash usullari, profilaktika choralari hamda sog‘lom turmush tarzini shakllantirishning o‘rni ko‘rsatib beriladi.