FIZIKADAN LABORATORIYA MASHG‘ULOTLARINI INNOVATSION VA MEDIATEXNOLOGIYA VOSITALARI YORDAMIDA TAKOMILLASHTIRISH - Soliyeva Madina Murodjon qizi (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Maqolada fizikadan laboratoriya mashg‘ulotlarini o‘tkazishda innovatsion va mediatexnologiya vositalaridan foydalanishning dolzarbligi, afzalliklari va samaradorligi ko‘rib chiqiladi. An’anaviy laboratoriya mashg‘ulotlaridan farqli ravishda, mediatexnologiyalar o‘quv jarayonini yanada qiziqarli, interaktiv va vizual tarzda tashkil etish imkonini beradi. Maqolada virtual laboratoriyalar, simulyatsiyalar, interaktiv video darsliklar, 3D modellar va ta’limiy o‘yinlar kabi mediatexnologiya vositalarining fizikani o‘qitishdagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, innovatsion usullar, masalan, mobil ilovalar, veb-resurslar va onlayn platformalardan foydalanish orqali laboratoriya mashg‘ulotlarining samaradorligini oshirish yo‘llari muhokama qilinadi. Maqola fizikani o‘qitish metodikasini takomillashtirishga qaratilgan amaliy tavsiyalar bilan yakunlanadi.