“GOSPITAL PEDAGOGIKA FANING TARIXI VA TA’LIMDA DARS TASHKIL QILISH” - Amangeldiev Alpamis Baxtiyarovich (PEDAGOGS, 2025)
Annotasiya: ushbu maqolada Gospitat pedagogika fanining maqsad va vazifalari, kelib chiqishi, kasalxona maktablari uyerda ta’lim oladigan o’quvchilar haqida umumiy tushunchalar o’z aksini topgan, gospital ta’limda dars tashkil etish orqali bemor o‘quvchilar ijodiy faoliyatini shakllantirish yo‘llari, o‘yinlar asosida ularning ijodkorligini rivojlantirish, kichik maktab yoshidagi o‘quvchilarni ijodiy faoliyat jarayoniga tayyorlash, uning pedagogik ahamiyati, zamonaviy ta’lim yondashuvlari asosida o‘quvchilar ijodiy faoliyatini tashkil etish usullari.