BUYUK IPAK YO‘LINING IJTIMOIY-IQTISODIY VA MADANIY AHAMIYATI - Xakimdjanova Zilola Gayratovna (PEDAGOGS, 2025)
Mazkur maqolada Buyuk Ipak yo‘lining ijtimoiy-iqtisodiy va madaniy ahamiyati tahlil qilinadi. Ipak yo‘li Sharq va G‘arb o‘rtasidagi savdo-sotiq, ilm-fan, texnologiyalar almashinuvi hamda madaniy integratsiya jarayonlarida muhim rol o‘ynagan. Tadqiqot davomida uning hududlararo iqtisodiy rivojlanishga ta’siri, xalqlar o‘rtasidagi diplomatik aloqalarning shakllanishi hamda madaniy merosning boyishi kabi jihatlar o‘rganiladi. Ipak yo‘lining tiklanishi va zamonaviy global iqtisodiyotdagi o‘rni ham muhokama qilinadi.