MUHAMMAD YUSUF SHE’RLARIDA LIRIK KECHINMA VA BADIIY-TASVIRIY VOSITALAR (“QIZLAR QO‘SHIG‘I” SHE’RI MISOLIDA) - Shukurova Roziya Shoimovna (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Maqolada taniqli o‘zbek shoiri Muhammad Yusuf she’rlaridagi lirik kechinma va badiiy tasvir vositalarining o‘zaro aloqasi “Qizlar qo‘shig‘i” she’ri misolida ko‘rib chiqiladi. Shoirning qiz farzandlarga bo‘lgan cheksiz muhabbati, ularning jamiyatdagi o‘rni va ahamiyati badiiy tasvir vositalari orqali qanday aks etgani tahlil qilinadi.