OZIQ OVQAT SANOAT KORXONALARIDA MARKETING TADQIQOTLARIDAN FOYDALANISHNI TAKOMILLASHTIRISH - Boyqobilov Xondamir Xolmaxmat o`gli (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy maqolada O‘zbekistonning kichik va o‘rta oziq-ovqat sanoati korxonalari, asosida marketing tadqiqotlarining samaradorligini oshirish yo‘llari o‘rganilgan. Maqola, korxonalar bozor segmentatsiyasi, iste’molchi xulq-atvori va statistika asosida o‘tkazilgan tahliliy tadqiqotlar natijasida marketing tadqiqotlarining ichki va tashqi omillar ta’sirida qanday yaxshilanishi tahlil qiladi. Olingan natijalar asosida, korxonalar raqobatbardoshlikni oshirish, mahsulot sifatini yaxshilash va bozor talablariga tez moslashish imkoniyatlarini oshirhs bo`yicha tavsiyalar kiritiladi.