JAMIYATNING KELAJAGI: INKLYUZIV TA’LIM ORQALI BAROBAR IMKONIYATLAR - Maxmudova Muborak, (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada inklyuziv ta’limning jamiyatdagi o‘rni, uning asosiy tamoyillari va rivojlantirish yo‘llari tahlil qilinadi. Inklyuziv ta’lim barcha bolalar uchun barobar imkoniyat yaratish vositasi sifatida ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, inklyuziv ta’limni amalga oshirishda duch kelinadigan qiyinchiliklar va ularni bartaraf etish usullari muhokama qilinadi. Davlat siyosati, pedagogik metodlar, innovatsion texnologiyalar va jamiyat ishtirokining ushbu sohada tutgan o‘rni haqida fikr yuritiladi. Maqolada inklyuziv ta’lim orqali ijtimoiy adolatni ta’minlash va jamiyatning barqaror rivojlanishiga hissa qo‘shish masalalari ham ko‘rib chiqiladi.