OLIY HARBIY TA’LIM MUASSASALARI KURSANT VA TINGLOVCHILARNING JISMONIY VA JANGOVAR TAYYORGARLIGINI TAKOMILLASHTIRISHNING TADQIQOT USULLARI - Mirzakulov Akram Gafurjanovich (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Jismoniy mashqlar organizmda kechadigan fiziologik jarayonlarni kuchaytiradi. Kasallarni jismoniy mashqlar bilan shug‗ullanishi reja asosida jismoniy mashqlar bajarish yordamida organizm umumiy holatini yaxshilash, kasalliklar tufayli buzilgan faoliyatlarni tiklash, organizm ichki himoya kuchlarini ortirish, harakat va iroda sifatlarini rivojlantirishni ta‘minlashga qaratilgan. Davolash mashg‗ulotlari shifokor yoki mutaxassis nazoratida tashkil etilishi kerak.