1937-YILNING VAXSHIY TO`LQINI YOXUD CHO`LPONNING ACHCHIQ QISMATI - Samandar O`rinboyev (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola Cho`lponning hayoti va ijodi qolaversa uning qismatiga bag`ishlanadi. Shu o`rinda maqola orqali xalqimizning ardoqli jadidchilarini va ular orasida Cho`lponning boshidan kechirgan jabr zulmlari haqida yoziladi.