UZUMCHILIKNI RIVOJLANTIRISH ISTIQBOLLARI - F.M.Asilova; To‘laganova Nilufar Akrom qizi (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya. Respublikada bog’dorchilik, uzumchilik va vinochilik sohalarida ilmiytadqiqot ishlari ko’lamini kengaytirish, yangi eksportbop navlarni yaratish, ularning turlarini ko’paytirish, meva va uzum navlarining genofondini saqlash va boyitish, xorijiy nufuzli ilmiy muassasalar bilan xalqaro hamkorlikni kuchaytirish, ilmiy salohiyatni yanada oshirish, intensiv ko’chatchilik tizimini yo’lga qo’yish, yer-suv resurslaridan samarali foydalanish, hududlarni mahsulotlar yetishtirishga ixtisoslashtirish, hosildorlikni oshirish, zamonaviy resurslarni tejaydigan texnologiyalarni ishlab chiqish hamda ilm-fan yutuqlarini ishlab chiqarishga keng joriy etish ishlari keng ko‘lamda olib borilmoqda.