ISO14001 SERIYALI EKOLOGIK MENEJMENT TIZIMINING AHAMIYATI - F.M.Asilova,; Azimova Kamola Bahhtiyor qizi, (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya. Biz yashayotgan dunyoning barqarorligiga tahdid soladigan va bugungi kunning eng katta muammosi bo'lgan ekologik muammolar va ifloslanish sanoatlashtirish natijasida sezilarli bo'lib qoldi. Ilgari faqat ifloslanish sifatida qabul qilingan va xalqaro miqyosga ega bo'lmagan holda mahalliy xususiyatlarga ega bo'lgan ekologik muammolar kundan-kunga tez sur'atlar bilan o'sib, butun dunyoning muammosiga aylandi. Ayni paytda insoniyat tomonidan atrof-muhitga etkazilgan zararni kamaytirish maqsadida atrof-muhit standartlari, atrof-muhitga oid milliy va xalqaro huquqiy qoidalar amalga oshirildi. Shu nuqtai nazardan, Xalqaro Standartlar Tashkiloti (ISO) tomonidan atrof-muhitni muhofaza qilish bo'yicha nashr etilgan standart seriyali ISO 14000 seriyasi deb nomlanadi, ushbu maqolada shu standart haqida fikr yuritamiz.