QANDLI DIABET KASALLIGINING RIVOJLANISH SABABLARI, ALOMATLARI, DAVOLASH, OLDINI OLISH - Ziyoviddinova Madinabonu Bobirovna, (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya - maqolada qandli diabet kasalligi uning  kelib chiqish sabablari, alomatlari davolash va oldini olish haqida ma’lumotlar keltirilgan.Kasallikning rivojlanish sabablari, Bemorlarda kasallik paydo bo’la boshlanganidagi asosiy alomatlar, kasallikning oldini olish va kasallikning tipiga qarab davolash turlari haqida ma’lumotlar kiritilgan