ABDULQAYUM YOʻLDOSHEVNING ASARLARIDA EVFEMIZM VA DISFEMIZLARNING QO‘LLANISHI - Musayeva Shahnoza Jalol qizi; Yoqubov Ixtiyor Hamdamovich (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya:  O‘zbek nasrining yetuk namoyondalaridan biri kitoblari kitobxonlar qo‘lidan tushmay kelayot Abduqayum Yo‘ldoshev bugungi kunga qadar ko‘plab asarlari bilan keng jamoatchilikka tanishdir. Yozuvchi asarlarini o’qiganimizda jonli so‘zlashuv xalq tiliga yaqin yozilganligini, shevalardan oziqlanganligi, asarlarida qo‘llanilgan jumlalarning lingvistik xususiyatlarining jozibadirligi yuksak ekanligiga guvoh bo‘lamiz. Ushbu maqolada yozuvchi asarlarida qo‘llanilgan turli evfemizmlar va disfemizmlarning leksik ma’nolari hamda ular orqali ifodalangan uslubiy ma’nolarni lingvistik jihatdan tahlilga tortiladi.