O’ZBEK VA TURK TILLARIDAGI RANG LEKSEMASINING QIYOSIY TAHLILI - Musayeva Shahnoza Jalol qizi,; I.Yoqubov, (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o’zbek va turk tillaridagi rang bildiruvchi leksemalar qiyoslab o’rganiladi. Rang bildiruvchi so’zlarning semantikasi qiyosiy nuqtai nazardan tahlil qilinadi, o’xshash va farqli tomonlari haqida fikr bildiriladi. “O’zbek tilining izohli lug’ati”, “O’zbek tilining ensilopedik lug’ati” va “Türkçe sözlük”dagi rang leksemasining turli xil ma’nolariga munosabat bildiriladi.