YANGI O‘ZBEKISTONDA GOSPITAL PEDAGOGIKANING HUQUQIY ASOSLARI - Norimonova Gulmira Ulug‘bek qizi (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Yangi O‘zbekiston sharoitida gospital pedagogika tushunchasi, uning dolzarbligi va amaliyotga joriy etilish zaruriyat ekanligi yoritilib beriladi. Gospital pedagogika-bu sog‘lig‘i tufayli uzoq muddat davolanish muassasalarida qolishga majbur bo‘lgan bolalarning ta’lim olish huquqini ta’minlashga xizmat qiluvchi muhim tizimdir. Maqolada ushbu pedagogik yondashuvning xalqaro tajribalari bilan bir qatorda, O‘zbekistonda uni rivojlantirishga qaratilgan huquqiy-me’yoriy asoslar, xususan, O‘zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasi, ‘‘Ta’lim to‘g‘risida’’gi qonun, ‘‘Nogironligi bo‘lgan shaxslar huquqlari to‘g‘risida’’gi qonun hamda Prezident farmon va qarorlari haqida so‘z yuritiladi.