YANGI O‘ZBEKISTONDA AYOLLARNI GENDER TENGLIGI MASALASIGA IJTIMOIY-FALSAFIY YONDASHUV - Norimonova Gulmira, (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Bugungi kunda Yangi O‘zbekiston jamiyatida ayollarni gender tengligi masalasi dolzarb va muhim ijtimoiy masalalardan biriga aylanib ulgurgani sir emas. Gender tengligi faqat ayollar uchun emas, balki butun bir jamiyatning barqarorligi va rivojlanishi uchun zaruriy omil hisoblanadi. Ayollarning huquqlari va imkoniyatlari teng bo‘lishi, jamiyatda adolatli va demokratik muhitni yaratishga yordam beradi, albatta. Ushbu maqolada, O‘zbekiston ayollarining gender tengligi masalasiga ijtimoiy va falsafiy yondashuvlar orqali yoritish bilan birga ushbu masalalarrning jamiyatdagi roli va rivojlanishidagi ahamiyatini ko‘rib chiqamiz.