СУНЪИЙ ИНТЕЛЛЕКТ ИҚТИСОДИЙ РИВОЖЛАНИШ ОМИЛИ СИФАТИДА - Валиев Б.Б. (PEDAGOGS, 2025)
Аннотация. Мақолада Ўзбекистонда сунъий интеллект соҳасини ривожлантиришга қаратилган ислоҳотлар ва уларнинг миллий иқтисодиётга таъсири кўриб чиқилган. Сунъий интеллектнинг рақамли иқтисодиётга ўтиш, инновацион технологияларни жорий қилиш ва ишлаб чиқариш самарадорлигини оширишдаги роли таҳлил қилинган. Давлат томонидан қабул қилинган ҳуқуқий ҳужжатлар, таълим ва илмий тадқиқотларни қўллаб-қувватлаш, хусусий сектор ва халқаро ҳамкорлик сунъий интеллектни ривожлантиришнинг асосий омиллари сифатида кўрсатилган.