TÓRTINCHI TARTIBLI TENGLAMA UCHUN BIR CHEGARAVIY MASALANING YECHILISHI - E.Satullaev, (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Maqolada tórtinchi tartibli tartibli xususiy xosilali differencial tenglama uchun tórtburchakli sohada bir aralash-chegaraviy masala kórib chiqildi. Masala yechimining mavjudligi va yagonaligi kórsatildi. Masala yechimini topish uchun ózgaruvchilarni ajratish usuli qóllanildi. Masala yechimi xususiy funkciyalar bóyicha qatorga yiǵib topildi. Yechimning yagonaligi ortonormallangan sistemaning tóliqligidan foydalanib kórsatildi.