OʻZBEKISTONDA MONUMENTAL RANGTASVIR SAN’ATI TEXNIKA VA TEXNOLOGIYASI - Kazakov Ortikboy Turginovich, (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Oʻzbekistonda monumental bezak san’ati asarlari tasviriy san’atning eng ommabop va xalqona turlaridan biridir.Ushbu maqolada Oʻzbekiston monumental  rangtasvir san’ati  texnika va texnologiyasi haqida boʻlib,  unda freska va mozaikani ishlashda  kerak boʻladigan ashyolar,  ishlanish ketma-ketligi  toʻgʻrisida  batafsil ma’lumot berilgan.Bundan tashqari bugungi kunda  san’atga qaratilayotgan e’tibor  xususida ham yozilgan.