MUSTAQILLIK YILLARIDA O'ZBEKISTONDA TA'LIM SOHASIDAGI INNOVATSION O'ZGARISHLAR - Esanova Xurshida Zayniddinovna, (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Oʻzbekiston mustaqillikka erishganidan soʻng ta’lim tizimida amalga oshirilgan innovatsion islohotlar tahlil qilinadi. Yangi pedagogik yondashuvlar, raqamli ta’lim vositalarining joriy etilishi, xalqaro standartlarga mos oʻquv dasturlarining ishlab chiqilishi hamda o‘qituvchilarning malakasini oshirish bo‘yicha amalga oshirilgan chora-tadbirlar tahlil asosida ko‘rib chiqiladi. Ilmiy maqolada Oʻzbekiston ta’lim tizimining taraqqiyot bosqichlari, milliy o‘ziga xoslik va global tendensiyalar bilan uyg‘unlashuvi asosida natijalar keltiriladi.