TALABALARDA BAXTLI OILAVIY HAYOT HAQIDAGI TASAVVURLAR SHAKLLANISHI - Maxmudjonov Ibroximjin Ismoiljon o‘g‘li; M.X.Dumarov (PEDAGOGS, 2025)
Mazkur maqolada talabalarda baxtli oilaviy hayot haqidagi tasavvurlar shakllanishi tahlil qilinadi. O'zbekiston Respublikasining yoshlar siyosati va ta'lim sohasidagi islohotlar, shuningdek, zamonaviy oilaviy munosabatlarning talabalarning dunyoqarashiga qanday ta'sir qilishi ko'rib chiqiladi. Talabalar uchun oilaviy baxt faqat shaxsiy muvaffaqiyat va farovonlik bilan bog'lanmay, balki ular yashayotgan jamiyatning axloqiy, ijtimoiy va madaniy qadriyatlari bilan ham chambarchas bog'liq. Shu nuqtai nazardan, o'quvchilarning baxtli oilaviy hayot haqidagi tasavvurlari ularning oila haqidagi ilmiy bilimlari, oilaga bo'lgan munosabati, ijtimoiy va madaniy normativlarga bo'lgan qarashlari asosida shakllanadi. Maqolada talabalarning oilaviy hayot haqidagi tasavvurlarini shakllantiruvchi asosiy omillar, oilaviy qadriyatlarning o'zgarishi va talabalarning baxtli oila haqidagi fikrlarini yaratishda ta'lim muassasalarining roli hamda davlat siyosatining ta'siri tahlil qilinadi. Bunga qo'shimcha ravishda, talabalar orasida oilaviy barqarorlik, mehr-oqibat va hamkorlik kabi qadriyatlar o'zgarayotgan jamiyatda qanday rivojlanayotganini aniqlashga qaratilgan ijtimoiy tadqiqotlar ham o'rganiladi.