PEDAGOGIK KOMPETENSIYALARNI RIVOJLANTIRISH ORQALI KASBIY MAS’ULIYATNI SHAKLLANTIRISH - N.J.Abdullayeva,; Botirova Odina Abdumutalib qizi, (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur maqolada pedagogik kompetensiyalarni rivojlantirish orqali kasbiy mas'uliyatni shakllantirish mavzusi yoritilgan. Maqolada pedagogik kompetensiyaning asosiy tarkibiy qismlari, ularning ta'lim jarayonidagi o‘rni va kasbiy mas'uliyat bilan aloqasi tahlil qilinadi. Pedagogik kompetensiya — bu o'qituvchining pedagogik faoliyatini samarali tashkil etish, o'quvchilarni bilim bilan ta'minlash, ularga individual yondashuvni amalga oshirish va ijtimoiy ko'nikmalarni rivojlantirish qobiliyati sifatida tushuniladi.