ЎЗБЕКИСТОННИНГ XI-XII АСРЛАРГА ОИД ЁДГОРЛИКЛАРИ ИНТЕРЕРЛАРИДА ГАНЧ БЕЗАКЛАРИНИНГ КЎЛЛАНИЛИШИ - А.Р.Матязов (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘zbekistonning XI-XII asrlarga oid ganch bezaklari to‘g‘rsida so‘z yuritiladi.  Ganchkorlik san’atimiz faxri, beqiyos va bebaho hazina. Hech shubhasizki, uni chuqur o‘rganish ilmiy va amaliy ahamiyatga egadir. Ganch o‘ymakorligi  san’ati asrlar davomida  o‘ziga xos uslub bilan rivojlanib kelgan. Bu san’atning eng qadimgi, o‘rta asrlardagi va XX asrdagi rivojlanishini ko‘zdan kechirib, o‘rganib chiqsak bu davrlardagi ganch o‘ymakorligi bir-biridan mutlaqo farq qiladi.