QADRIYATLARNING IJTIMOIY MA’NAVIY AHAMIYATI - Jabborova Sayyoraxon Muhammadqobilovna; Hakimova Gulyora Adaxamjon qizi (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada qadriyatlarning jamiyatdagi ijtimoiy-ma’naviy ahamiyati yoritilgan bo‘lib, ularning inson tarbiyasida, milliy o‘zlikni anglashda va ijtimoiy barqarorlikni ta’minlashdagi o‘rni tahlil qilinadi. Qadriyatlar nafaqat ajdodlardan meros bo‘lib kelgan boy ma’naviy xazina, balki bugungi kunda yosh avlodni barkamol inson qilib tarbiyalashda muhim vosita sifatida namoyon bo‘lmoqda. Prezidentimiz Shavkat Mirziyoyev ta’kidlaganidek: “Ma’naviyat – bu bizning hayotimizning mazmuni va maqsadi, yuragimizning ovozi, xalqimizning ruhiy quvvati, buyuk kelajagimizning poydevoridir.”[1] Ushbu fikr zamirida qadriyatlarning jamiyat taraqqiyotidagi asosiy omil ekani mujassam. Maqolada milliy va umuminsoniy qadriyatlarning uyg‘unligi, ularni zamonaviy sharoitlarda yoshlar ongiga singdirish yo‘llari haqida fikr yuritiladi. Shuningdek, ma’naviyatni mustahkamlash orqali ijtimoiy barqarorlikka erishishning zamonaviy yondashuvlari ham ochib beriladi. [1] Shavkat Mirziyoyev. Yangi O‘zbekiston – inson qadrini ulug‘laydigan jamiyat.-T.:”O‘zbekiston”