TIJORAT BANKLARIDA JISMONIY SHAXSLARNI KREDITLASH AMALIYOTINI TAKOMILLASHTIRISH - Xalilayev Jahongir Kamiljon o'g'li (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tijorat banklarining jismoniy shaxslarga kredit berish amaliyoti chuqur tahlil qilinadi. Kreditlash jarayonidagi mavjud muammolar, ularning sabablari va yechim yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, kredit siyosatini takomillashtirish orqali aholining moliyaviy imkoniyatlarini kengaytirish, iqtisodiy faollikni oshirish hamda banklar faoliyatining samaradorligini yuksaltirish masalalari yoritiladi. Maqolada ilg‘or xorijiy tajribalar asosida O‘zbekistondagi tijorat banklarining kreditlash tizimini isloh qilish bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan.