6-SINF O‘QUVCHILARINING O‘QIB TUSHUNISH KO‘NIKMASINI RIVOJLANTIRISHDA INTERFAOL METODLAR VA AMALIY YONDASHUVLAR - Alimardonova Mohlaroyim Zayniddin qizi (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada 6-sinf o‘quvchilarida o‘qiganini tushunish ko‘nikmasini rivojlantirishning ilmiy-nazariy asoslari va amaliy yondashuvlari yoritilgan. Metakognitiv strategiyalar, interfaol metodlar va didaktik o‘yinlar yordamida o‘quvchilarda matn bilan ishlash ko‘nikmalarini shakllantirish yo‘llari ko‘rib chiqilgan. O‘qituvchining metodik roli, shuningdek baholash va motivatsiyaga doir tavsiyalar ham bayon qilingan.