TALABALARDA IJTIMOIY-SIYOSIY FAOLLIKNI OSHIRISHNING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Ziyatova Shohsanam Asror qizi (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola talabalarda ijtimoiy-siyosiy faollikni oshirishning psixologik xususiyatlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda ijtimoiy-siyosiy faollikning psixologik omillari, shu jumladan motivatsiya, shaxsiy qadriyatlar, ijtimoiy muhit va o‘z-o‘zini hurmat qilish kabi jihatlar tahlil qilinadi. Tadqiqot natijasida talabalarning faolligini oshirishda psixologik yondashuvlarning samaradorligi aniqlandi. Maqola talabalarni ijtimoiy-siyosiy jarayonlarga jalb qilish bo‘yicha amaliy takliflarni taqdim etadi.