MAKTABGACHA KATTA YOSHDAGI BOLALARDA AXLOQIY-ESTETIK SIFATLARNI QO‘G‘IRCHOQ TEATRI VOSITASIDA SHAKLLANTIRISHNING MAZMUN VA MOHIYATI - D.Baxtiyorova (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotida katta yoshdagi bolalarda axloqiy-estetik sifatlarni shakllantirishda qo‘g‘irchoq teatri vositasining o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Qo‘g‘irchoq teatri orqali bolalarning ma’naviy dunyosini boyitish, ularni go‘zallikni anglash va qadrlashga o‘rgatishning samarali metodlari ilmiy asosda tahlil qilingan. Shuningdek, ularning jamiyatda to‘laqonli shaxs sifatida shakllanishi uchun zarur shart-sharoitlar va duch keladigan muammolar ko‘rib chiqiladi.