KIMYOVIY TEXNALOGIYAKLARIDA ATROF –MUHITNI MUHOFAZA QILISH VA EKOLOGIK MUAMMOLAR - Do’lanova Maftunaxon Shavkatbek qizi (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada kimyoviy texnologiyalar sohasida yuzaga keladigan ekologik muammolar, ularning atrof-muhitga salbiy ta’siri va bu muammolarni bartaraf etish yo‘llari yoritilgan. Xususan, ishlab chiqarish jarayonlarida chiqindilarni kamaytirish, zararli gazlar va suyuqliklarni tozalash, qayta ishlash texnologiyalarini qo‘llash orqali ekologik xavfsizlikni ta’minlash imkoniyatlari tahlil qilingan. Shuningdek, ekologik nazorat va monitoring tizimlari, yashil texnologiyalarning ahamiyati haqida fikr yuritilgan.