TEXNOLOGIK TA’LIM YO’NALISHI TALABALARIGA “MATERIALSHUNOSLIK VA KONSTRUKTSION MATERIALLAR” FANINI O’QITISHDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH - Solijonova Muxlisaxon Faxriddin qizi (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada texnologik ta’lim yo’nalishida tahsil oluvchi talabalarga Materialshunoslik va konstruktsion materiallar fanini o’qitishda innovatsion pedagogik texnologiyalardan foydalanishning ahamiyati yoritib berilgan.  Talabalarning fanga bo’lgan qiziqishlarini oshirish, amaliy ko’nikmalarini rivojlantirish va o’quv jarayonining samaradorligini oshirishga xizmat qiluvchi zamonaviy o’qitish metodlari, shuningdek, raqamli ta’lim resurslari, virtual laboratoriyalar, interaktiv simulyatsiyalar haqida ma’lumot berib o’tilgan. Shuningdek, maqolada innovatsion texnologiyalarning an’anaviy o’qitish usullariga qaraganda ancha samarali ekanligi va ulardan foydalanishdagi muammolar va ularning yechimlari haqida fikr yuritilgan.