CHET TILLARINI O‘QITISHDA SUGGESTOPEDIYA METODINING O‘RNI VA AHAMIYATI, AFZALLIKLARI VA KAMCHILIKLARI - Murodova Yorqinoy Tojiyevna (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Suggestopediya metodi, bolgariyalik olim Georgiy Lozanov tomonidan ishlab chiqilgan, chet tillarini o’rgatishda innovatsion yondashuv bo’lib, o’quvchilarga qulay va tinchlantiruvchi muhit yaratishga qaratilgan psixologik va emotsional texnikalardan foydalanishga asoslangan. Ushbu metod an’anaviy metodlardan sezilarli darajada farq qiladi, chunki u intensiv o’rganish va qat’iy tartibga solingan rejimga qaraganda, o’quv jarayonida emotsional va psixologik jihatlarga ko’proq e’tibor qaratadi, bu esa ma’lumotni tezroq o’zlashtirishga va stressni kamaytirishga yordam beradi. Ushbu maqolada suggestopediya metodining asosiy tamoyillari, uning ijobiy va salbiy tomonlari, shuningdek, zamonaviy chet tillarini o’rgatishdagi qo’llanilish sohalari ko’rib chiqiladi.