INGLIZ TILI VA OʻZBEK TILI: GRAMMATIK JIHATDAN TAQQOSLASH - Ravshanova Zulfiya Rahmatali qizi; X. Muxammedova (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada ingliz tili va oʻzbek tili grammatik jihatdan taqqoslanadi. Ikkala tilning tuzilishidagi farqlar, jumladan, soʻz tartibi, feʻl zamonlari, artikl va qoʻshimcha tizimi, hamda ot-sifat moslashuvi kabi grammatik jihatlar tahlil qilinadi. Maqolada tilshunoslik, tarjimashunoslik va amaliy tarjima nuqtai nazaridan til farqlarining ahamiyati koʻrsatib oʻtiladi.