WPFDA KOMANDA, KIST VA RESURSLAR BILAN ISHLASH - Yusupov Mirsaid Abdulaziz o‘g‘li; Odiljonova Dilnora Azizjon qizi (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy maqolada Windows Presentation Foundation (WPF) muhitida komandalar (commands), kistlar (brushes) va resurslar (resources) bilan ishlash masalalari chuqur tahlil qilinadi. Maqolada komandalar yordamida foydalanuvchi harakatlarini markazlashtirilgan holda boshqarish, kistlar orqali grafik elementlarga estetik ko‘rinish berish va resurslar yordamida kodni soddalashtirish, takror foydalanish va dizaynni yagona stilga asoslash imkoniyatlari ko‘rsatib berilgan. Har bir elementning texnik va funksional afzalliklari misollar bilan yoritilib, WPF arxitekturasi asosida samarali interfeyslar yaratish bo‘yicha tavsiyalar berilgan. Tadqiqot davomida komandalar model-view-viewmodel (MVVM) arxitekturasidagi o‘rni, kistlarning dinamik rang bilan ishlash usullari va resurslarning lokal va global qo‘llanilishi amaliy misollar orqali asoslab berilgan. Maqola dasturchilar, UI/UX dizaynerlar va .NET platformasida ishlovchi mutaxassislar uchun nazariy va amaliy qo‘llanma vazifasini bajaradi.