WINDOWS FORMSDA KONTEYNERLAR BILAN ISHLASH - Yusupov Mirsaid Abdullaziz o‘g‘li; Rahmiddinova Zarnigor (PEDAGOGS, 2025)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy maqolada Windows Forms platformasida konteynerlar (GroupBox, Panel, FlowLayoutPanel, TableLayoutPanel va SplitContainer) bilan ishlashning nazariy va amaliy jihatlari yoritiladi. Konteynerlar yordamida foydalanuvchi interfeysini mantiqan guruhlash, boshqaruv elementlarini joylashtirish va ularni dinamik tarzda boshqarish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Har bir konteynerning funksional xususiyatlari, afzalliklari va qo‘llash doiralari misollar asosida ko‘rsatib beriladi. Shuningdek, maqolada loyihalashdagi ergonomik yechimlar, vizual tartib va ishlash qulayligini ta'minlashga qaratilgan yondashuvlar muhokama qilinadi. Tajriba loyihalari orqali konteynerlarning moslashuvchanligi, elementlar o‘zaro joylashuvi va hodisalar bilan ishlash texnikasi yoritilgan. Ushbu maqola dasturchilar, axborot texnologiyalari bo‘yicha o‘quvchilar va Windows Formsda interaktiv grafik interfeys yaratishga qiziqqan mutaxassislar uchun foydalidir.